function goClicked() { $('#yunero').empty().append(' loading ...'); youTubeURL=$('#youTubeUrl').val(); loadYunero(); }

28 Şubat 2018 Çarşamba

GİZEMLİ BENEDİCT DERNEĞİ KİTAP YORUMU : 

ARKA KAPAK YAZISI : "Özel olanaklardan yararlanmak isteyen yetenekli bir çocuk musun?"

Bu tuhaf ilan gazetede yayımlandığında, onlarca çocuk bir dizi gizemli, şaşırtıcı teste girer. (Sen de sevgili okur, bu testleri çözerek zekânı onlarla yarıştırabilirsin.) Ama en sona yalnızca çok özel dört çocuk kalır. Ancak en becerikli ve akıllı olanların altından kalkabileceği gizli bir görev onları beklemektedir. 

Başarmak için, tek kuralı hiç kural olmaması olan, Aydınlanmışlar İçin Öğretim Enstitüsü'ne kılık değiştirerek girmeleri gerekmektedir.

 Akla hayale gelmeyecek fiziksel ve zihinsel sınavlardan geçen kahramanlarımızın birbirlerine güvenmekten başka çaresi kalmamıştır. Bakalım yeni kurdukları arkadaşlığı kaybetmek pahasına da olsa, önlerindeki en zorlu sınavı geçebilecekler mi?

GİZEMLİ BENEDICT DERNEĞİ'NE HOŞ GELDİNİZ!

YAZAR: TRENTON LEE STEWART

ÇEVİREN: ELİF KOLCUOĞLU

YAYINEVİ: PEGASUS YAYINLARI

SAYFA SAYISI: 550

YORUM : Herkese merhabalar bu gün size güzel bir  genç yetişkin kitabı anlatmaya çalışacağım. Gizemli Benedict Derneği ülkemizde bence hak ettiği değeri görmemiş. Çocuk kitabı olmasına karşın içinde çok zekice  olaylar var. Ayriyeten çok güzel göndermeler barındırıyor alt metininde. 
Ben genelde çok fazla böyle kitap okuyan, okumayı seven birisi değilim ama bu kitabı sevdim. Fakat bence biraz gerekenden uzun bir kitap . Hadi biraz konusundan bahsedelim. 

Bir gün yetimhanede kalan Reynie ve öğretmeni gazetede bir haber görür.  Haberde özel ve zeki çocukları sınava davet ederler. Bu sınava öğretmeninin yardımıyla Reynie'de girer. Reynie çok özel ve gerçekten zeka dolu sınavlardan geçer ve oldukça kalabalık gruptan sadece dört arkadaş son sınava kadar gelir ve Bay Benedıct'le tanışma sansını yakalar. Bu özel dört çocuğa bir görev verilir. Ülkede özel bir okul açan Curtain çocukları kullanarak televizyon ve çeşitli iletişim araçlarıyla halka bilinçaltı mesajlar yollar. Bu mesajlar bir çok tehlikeli algı yaratmakta ve insanların olan bazı olayları sorgulamamasını sağlamaktadır. Bu olayların  farkına varan, kendisine karşı savaşan insanların beynini yıkar ve ortadan kaybolmalarını sağlar. Bu insanların yakınları bu insanları aramasın diye bir çok bilinçaltı mesajlar yollar. İnsanların büyük bir tehlikede olduğunu anlayan Bay Benedict bu özel dört çocuğu Curtain'in okuluna gizlice sokmak istemesiyle olaylar başlar. Bu özel dört çocuk oraya Curtain'i kandırmaya ve bu oyunu bozmaya giderler Bakalım başarılı olacaklar mı 

Ben kitabı genellikle on  ve on yedi yaşları arasındaki genç arkadaşlarıma öneriyorum. Ben yirmi üç yaşında bir yetişkin olarak  oldukça keyif aldım fakat önerdiğim yaş aralığındaki okurlar çok daha hevesle okuyacaklardır. 



PUAN: 4.0 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder