function goClicked() { $('#yunero').empty().append(' loading ...'); youTubeURL=$('#youTubeUrl').val(); loadYunero(); }

2 Ağustos 2018 Perşembe

NİNATTA'NIN BİLEZİĞİ KİTAP YORUMU:


ARKA KAPAK : Anadolu'nun kalbinde yeryüzünün ilk büyük imparatorluğu: Hititler... Açgözlü kralların toprak hırsı. Kanla yazılan bir tarih. Yeryüzünün ilk büyük savaşı Kadeş. Umarsız bir sevda. Aşkını günah gibi yaşayan genç bir kadın. Tanrıların lanetlediği insanlar. Uğradığı lanetin bedelini savaşla ödeyen bir adam. Acımasız bir dünyada, aşkın derme çatma kalesine sığınmış iki insan... Yıllar öncesinden gelen bir çığlık... Savaşa karşı bir haykırış.

"Hoş geldin, ey, uzak yolların yolcusu, ey güzel haberlerin müjdecisi, ey omuzlarında yılların bilge yorgunluğunu, gözlerinde bilinmezin heyecanını taşıyan kişi, yaşlı ülkeme, Hattilerin bin Tanrılı toprağına, güzel Hattuşa'ya hoş geldin...

Hastalanmış mutluluğa, uzun ömürlü kedere, sona erdireceğin yasıma hoş geldin. Öksüz sokaklara, kimsesiz meydanlara, boynu bükük evime, hoş geldin. Seni bekliyordum. Uzun geceler, uzun günler boyunca, neşeli baharlar, doygun yazlar, yorgun sonbaharlar, kavruk kışlar boyunca, uzun, çok uzun yıllar boyunca.
Hoş geldin."

YAZAR: AHMET ÜMİT


YAYINEVİ: DOĞAN KİTAP


SAYFA SAYISI: 112


YORUM: Hepinize merhabalar. Dostlar bu gün size çok sevdiğim yazar: Ahmet Ümit'in  bir kitabıyla geldim. Ninatta'nın bileziği çok güzeldi duyduğuma göre bu aralar sanırım Opera ya da uyarlandı. Bir Hitit efsanesi, bir destan çok güzeldi. Kısacık bir kitap, çizimlerle de süslenmiş. Kolayca okunuyor. Ahmet Ümit'in polisiye dışındaki kitaplarını okumayı da çok seviyorum bu kitapta onlardan biri.


Bu kitapta Hattili Ninatta ve Nuvanza'nın aşkı anlatılıyor . Ninatta'nın babasının arkadaşı ve büyük savaşçı olan Nuvanza kahraman ve bir o kadarda etkileyicidir. Ninatta babasının yanında bir gün bu adamı görür ve vurulur. Bu aşkı ve Ninatta'nın yazdırdığı on iki tableti okuyoruz.


Nuvanza evli hatta çocuklu bir adamdır ve bu aşkın çokta mümkün olduğu söylenemez. Ninatta da bunu çok iyi bildiği için büyük bedeller ödüyor. Devamı kitapta elinizde varsa bekletmeden okuyun derim.


 Hem sizi kalın kitapların sıkıntısından kurtaracak hemde keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak. Herkese iyi okumalar dilerim. Bizleri Youtube, İnstagram dan da takip edebilirsiniz. Hoşçakalın.



PUAN: 5.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder