function goClicked() { $('#yunero').empty().append(' loading ...'); youTubeURL=$('#youTubeUrl').val(); loadYunero(); }

8 Nisan 2017 Cumartesi

TANRI'NIN ÇILGIN PLANI KİTAP YORUMU:

ARKA KAPAK YAZISI : 

Öldüğünden habersiz kendini cennette bulan Danny, burada olduğu için çok şanslıdır çünkü hayattayken bir aziz olmadığı kesindir. Burada William Shakespeare ve José Rizal gibi pek çok tarihi karakterle karşılaşan Danny, şiirlerinin orijinal haliyle yeniden basılmasını isteyen Emily Dickinson'ın ısrarlarına dayanamaz; çünkü Danny bir yayıncıdır. Ancak hayatı boyunca hayranı olduğu ünlü şairin üzerinde yayıncılık cazibesini kullanamadan, 
Tanrı ondan önemli bir görev için dünyaya dönmesini ister. Danny'nin, intihar etmeyi kafasına koymuş bir kadını bu düşüncesinden vazgeçirmesi gerekmektedir. Çünkü bu kadın, henüz bilmese de, dünyayı değiştirecek bir kadere sahiptir.



YAZAR : Isaganı R.Cruz

ÇEVİREN: A.DENİZ Topaktaş

YAYINEVİ : MARTI YAYINLARI 

SAYFA SAYISI : 352


YORUM : Öncelikle herkese merhabalar. Bu kitap Filipinler edebiyatından okuduğum ilk roman ve sanırım son roman. Çok güzel ve ilginç bir adı olması nedeni ile beklentim hayli yüksekti. Kitabın dili oldukça garip. Hangi zamanda yada  hangi olayda olduğumu anlamam epey sürüyordu. Ve kitap inanılmaz derecede yavaş ilerliyor çok basit bir kurgu adının hakkını verdiğini düşünmüyorum. Birçok tanımadığımız edebiyatçı ve bu insanların eserleri sanki herkesçe oldukça iyi biliniyor gibi anlatılarak bu kitaplardan örnekler verilerek okuyucunun aklını karıştırıyor. Belki Filipinlilerin iyi tanıdığı edebiyatçılar olabilir ama ülkemizde bilindiğini sanmıyorum.

Kitap oldukça pis bir ağızla yazılmış küfür, cinsellik içeriyor. Oldukça rahatsız edici; okuma zevkinizi kaçıracak yerler mevcut. Hem kadın hem erkek okurlar için bunların oldukça rahatsızlık vereceğini düşünüyorum. Kısacası  en kötü kitap hangisi yada çok boş zamanım var nasıl rezil edebilirim derseniz alın okuyun . 

Kitabın konusuna gelelim. Danny baş kahramanımız çok zengin; hayatta istediği her şeyi elde etmiş birisi. En büyük aşkı da Emily Dickinson. Danny bu şaire oldukça tutkulu bir yayımcı. Kendi icadı olan Bookamin adlı bir hap icat ediyor. Bu hapı içip bütün bir kitabı aklınıza yaza biliyorsunuz. 

Bir gün araba kazası geçirerek Danny ölür. Cennete gider ama cennet tam anlamıyla anlatılamıyor. Kendi ofisinde oturan Danny birden karşısında Emily Dickinson'ı görür ve yavaş yavaş her şeyi anlamaya başlar. Tanrı; Danny'e bir görev verir. Bu görev dünyada intihar etme niyetinde olan eş cinsel bir kadın aynı zamanda iyi bir doktoru kurtarmaktır. Bu doktor  Annie'dir. Annie kaderinde pankreas kanserinin tedavisini bulmak olan bir doktordur. Bu sebeple Tanrı; Anniy'i kurtarmak ister bunun için de Danny 'i görevlendirir. Böylece çok basit olan kurgu başlar. 

Kitapta betimlemeler çok yalın, sade ve bence yetersizdi. Okuduğunuzda kafanızda bir çok soru işareti kalıyor ve sonu da hiç tatmin edici değil . Ben bu kitabı sevmedim ama okumak isteyen olursa iyi okumalar şimdiden. 

PUAN : 2.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder