function goClicked() { $('#yunero').empty().append(' loading ...'); youTubeURL=$('#youTubeUrl').val(); loadYunero(); }

28 Mart 2019 Perşembe

HİNT MASALLARI KİTAP YORUMU :

ARKA KAPAK YAZISI : Büyülü ve kadim ülke Hindistan’dan rengârenk masallar… Bazı araştırmacıların masalların doğduğu yer kabul ettiği Hindistan’da yüzyıllardır anlatılagelen bu masallar, Batı’daki pek çok masala kaynaklık etmiştir. Cesareti ve fedakârlığı, aşkı ve macerayı, sihri ve ölümü anlatan bu masallar, aynı zamanda yaşamın temel sorularına da cevap aramaktadır.

Hindistan’da doğup günümüze ulaşan bu 29 masal arasında
bilinen en eski masallar da var.

Gotama Buda’nın ahlaki devriminden ilham alan Hint masalları zamanla tüm dünyaya yayılmış, değiştirilmiş ve ulaştığı ülkelerin de kültürünün bir parçası halinegelmiştir.

DERLEYEN : Joseph Jacobs

ÇEVİREN: Macidegül Batmaz

YAYINEVİ : Maya Kitap

SAYFA SAYISI : 231

YORUM : Herkese merhaba. Bu sefer size Hint Masalları kitabından bahsedeceğim. Kapağını çok beğendiğim Hint Masalları 29 masaldan oluşuyor. Masalların doğduğu yer Hindistan olduğundan bizim bazı masallarımızın asıl versiyonları mevcut kitaptaki bazı masallarda. Kaynakları Hindistan olsa da her ülke her bölge, masalları kendi kültür ve geleneklerine göre uyarlamış.

Derleyen kişinin emeğine tabi ki saygısızlık etmek istemem fakat masallar pek güzel gelmedi bana.  Hortlağın 25 Öyküsü adlı kitapta Hindistan'a ait çok güzel masallar öyküler okudum daha önce. Bu kitabında ona benzer birkitap olduğunu düşünmüştüm ama pek beklediğim gibi olmadı. Hindistan masalları ya da öykülerini merak eden okurlara ilk dediğim kitabı gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bu kitapta Hint kültürüne dair geleneksel ve kültürel şeylere değinilse de, anlatım olarak eksik kalınmış bana göre. Yine de okumak isteyenlere şimdiden iyi okumalar dilerim. Hoşça kalın ...

PUANIM : 2.0


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder